Menu Sluiten

Eén jaar badminton voorzitter – een bijzonder jaar

14 september 2020

In september 2019 mocht ik het voorzitterschap overnemen en was ik erg blij met wat mijn voorganger heeft gedaan voor de badminton vereniging. En wat is de tijd voorbij gevlogen! Voor het eerste jaar, wou ik niet te ambitieus zijn, maar wilde ik wel een aantal veranderingen doorvoeren. Het doel voor de korte termijn was duidelijk; naamsbekendheid van de badminton vereniging vergroten in Midden-Nederland, het aantal leden vergroten en een badminton toernooi organiseren.

Om de naamsbekendheid te vergroten, zijn er o.a. verschillende social media kanalen ingezet en heb ik begin dit jaar een interview mogen geven aan de LeusderKrant, waarin ik mijn plannen heb besproken en toegelicht. Verder is er via social media gestuurd op aanwas van nieuwe leden en van daaruit hebben we een aantal nieuwe leden mogen verwelkomen. Verder mochten we badmintonners van andere clubs, mensen die gestopt waren met badminton en weer wilden spelen, of mensen die voor ’t eerst kennis wilden maken met badminton mogen verwelkomen en is de club met ruim 40% gegroeid! Dit geeft mij een enorme glimlach op mijn gezicht en weet ik dat badminton nog steeds een sport is die door velen wordt gespeeld.

Een badminton toernooi in maart stond ook op de planning, totdat COVID-19 ons allemaal raakte. Precies een week voor ons toernooi, heb ik de stekker eruit getrokken en wist ik dat met alle veranderingen van de overheid een toernooi niet meer gespeeld kon worden. Dit was uiteraard erg jammer, omdat met dit toernooi er weeshuizen in Indonesië worden gesponsord, maar begreep ik de ernst van de zaak. Naast het sportieve gedeelte, wil de club ook andere initiatieven sponsoren waar het kan. Nu COVID-19 nog lang niet voorbij is en bij het schrijven het niet duidelijk is wat we kunnen verwachten op kort- en middellange termijn met betrekking tot competities en toernooien, zal dit toernooi verschoven gaan worden naar 2021.

Gelukkig kregen we eind juni te horen dat de sportclubs weer open mochten en zo hebben we net als voorgaande jaren zomerbadminton georganiseerd in de maanden juli en augustus. Net als SV Avanti, waren alle badminton verenigingen in Nederland gesloten en de meeste verenigingen gingen ook na dit bericht niet open. Hierdoor kwamen vele spelers van andere verenigingen bij ons op woensdagavond zomerbadmintonnen en iedereen was enorm blij om weer te mogen spelen. Elke woensdag was het vol en kunnen we terugkijken op een succesvolle editie van zomerbadminton dit jaar.

Op 2 september jl. zijn we weer begonnen met ons nieuwe badminton seizoen 2020-2021 en zijn we voor het eerst in de geschiedenis begonnen met badminton trainingen met een groep van 10 personen. Ik ben dan ook erg benieuwd wat het nieuwe seizoen ons gaat brengen. In ieder geval dank aan alle leden die geduldig tijdens COVID-19 hebben gewacht om weer te kunnen spelen en voor diegene die tijdens zomerbadminton bij ons zijn wezen spelen. Ik kan in ieder geval terugkijken op een succesvol eerste jaar als voorzitter, ondanks dat COVID-19 ook onze vereniging heeft geraakt en dat dit nog steeds niet voorbij is.

Heb je een vraag naar aanleiding van deze blog, of wil je een keer komen badmintonnen, stuur dan een mail naar badminton@svavanti.nl

Volg ons ook op social media:
Instagram: https://www.instagram.com/sv_avanti_badminton/
Facebook: https://www.facebook.com/svavantibadminton/

Daniel Soei
Voorzitter Badminton