Menu Sluiten

Turnen

Wel eens op de trampoline gesprongen? Afzetten en hup, omhoog! Lekker vliegen als een vogel in de lucht. Je maakt een salto, draait in de lucht. Dat is turnen! Lekker gymen en turnen! Voel je meer voor balanceren op toestellen; dat is ook turnen! Zoals je ziet zijn er veel mogelijkheden, wedden dat er voor jou iets bij zit?

Alle begin is natuurlijk moeilijk, dus je begint niet meteen met een salto!!! Omdat turnen een sport is met verschillende onderdelen, moet je kunnen beschikken over lenigheid, kracht, snelheid, evenwicht en soepelheid. In de verschillende onderdelen die je gaat oefenen, ligt de ene keer de nadruk op kracht en dan weer op bijvoorbeeld lenigheid.

De meisjes oefenen op 4 toestellen, namelijk: mat, sprong, brug-ongelijk en evenwichtsbalk. Ter afwisseling worden ook oefeningen met de ringen en op de trampoline gedaan. Door op ieder toestel te oefenen leer je allemaal verschillende bewegingen. Als je alle aparte bewegingen achter elkaar zet dan heb je vanzelf een oefening.

De lessen: De lessen worden op zaterdag gegeven in de sportzaal aan de Walter van Amersfoortstraat in Achterveld en beginnen met het warm maken en een beetje rekken en strekken van alle spieren. Daarna gaan we op de turntoestellen allerlei oefeningen doen. Steeds meer zelf doen en proberen iedere keer iets moeilijker.  Aan het eind doen we met z’n allen vaak een spel en is er de mogelijkheid voor een jarige te trakteren.

Lestijden op zaterdag:
Jong-selectie:    9.00- 10.30 uur
Wedstrijdgroep:  10.00- 12.00 uur
Recreatiegroepen:   12.00-13.00 uur en van 13.00- 14.00 uur. Afhankelijk van de leeftijd.

Op de dinsdagavond hebben we een extra trainingsmogelijkheid voor de jong-selectie en de wedstrijdgroep.

De lessen worden verzorgd door de enthousiaste leiding Laura Heideveld , samen met de hulpleiding Renate Haverlag.

Wilt u een keer geheel vrijblijvend komen kijken of meedoen dit kan altijd. Je mag 2x een proefles volgen om te kijken of je het turnen echt leuk vindt.  

Turnpakjes

De prijs van de turnpakjes is t/m maat 164 €46,00. Bij de S, M en L maten is dit €48,50. Dit behoudens prijswijzigingen en eventuele verzendkosten.

 

U kunt deze pakjes zelf bestellen via de website. Klik hier om een turnpakje te bestellen.

Ps. Als je niet zeker bent over de te bestellen maat, informeer dan even bij een ander of je eventueel een pakje mag passen.

Ps 2. Het is belangrijk om de wasvoorschriften goed te volgen. Dit om te zorgen dat het pakje zo lang mogelijk mooi blijft!